Restauracja

 Obiad:

zupa do wyboru – rosół z makaronem, krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym, żurek śląski, zupa cebulowa
mięsa – 8 rodzajów (3szt. /os) – rolada śląska, kule faszerowane, udko z kurczaka, devolaile, kotlet sachoby, pieczeń wieprzowa, karczek faszerowany, udziec z indyka. Na życzenie: udko z gęsi, udko z kaczki 18 zł/szt.
dodatki – kluski białe i czarne, ziemniaki z wody, sos
dodatki warzywne – kapusta czerwona gotowana z boczkiem, kapusta biała gotowana, surówka z białej kapusty, surówka sezonowa, buraczki z cebulą, mizeria, surówka z marchwi
kompot – brzoskwinia, ananas

Deser:

własny lub na zamówienie: kopa (60 zł/szt.), tiramisu (60 zł/szt.), szpajza cytrynowa, czekoladowa (45 zł/szt.)

Kawa:

ciasto, ciasteczka własne lub na zamówienie, kawa i herbata oferowana bez ograniczeń.

Zimna płyta:

patera wędlin (5 rodzajów), patera serów, pasztet pieczony, pieczeń na zimno, owoce morza i marynaty, sos dip czosnkowy, tatar z cebulką i ogórkami, ozorek lub pstrąg w galarecie, galaretka wieprzowa, tymbaliki drobiowe, pomidory z mozzarellą, łosoś wędzony, jajka z kawiorem w sosie tatarskim, kulki rybno-mięsne w zalewie octowej, śledzie – 2 rodzaje do wyboru (śledź w oleju z cebulką, w śmietanie, po japońsku, po węgiersku), 3 rodzaje sałatek do wyboru (sałatka brokułowa, gyros z makaronem, szynka z ananasem i makaronem, tuńczyk z ryżem, śledziowa, grecka, z sałaty lodowej), kanapeczki nadziewane, pieczywo, masło

Kolacja I:

sałatka jarzynowa, frankfuterki, nuggetsy, żurek śląski lub bogracz

Lody:

wieloowocowe

Kolacja II:

mięso – 7 rodzajów do wyboru (2 szt/os.): pstrąg smażony, łosoś dzwonki, filet rybny, schab faszerowany, kotlet po szwajcarsku, kotlet po parysku, schab z pieczarkami, pierś z kurczaka faszerowana, szaszłyki, pierś z kurczaka w migdałach, rodzynach i kokosie, żeberka wieprzowe, golonka
dodatki: frytki, bąbki paryskie lub ziemniaki opiekane
dodatki warzywne – 2 rodzaje do wyboru: bukiet gotowanych warzyw, surówka z kapusty kiszonej, surówka z kapusty pekińskiej, kapusta zasmażana

Kolacja III:

Do wyboru – barszcz z krokietem, potrawka z kurczaka lub flaczki

Dodatkowo proponujemy:

Płonący udziec wieprzowy podany z ziemniakami pieczonymi i zasmażaną kapustą (350 zł), prosiaki pieczone z dodatkami (1200 zł), stoły wiejskie (do 70 osób 1100 zł, powyżej 70 osób 1300 zł), tort weselny (3 piętra 500 zł, 4 piętra 600 zł), ciasta (3,5 zł / szt.), piwo lane Tyskie lub Lech (4 zł), napoje gazowane 0,25L – Cola, Fanta, Sprite (3 zł), woda gazowana 0,33L (1 zł), oranżada 0,33L (1,5 zł). Białe pokrowce na krzesła w cenie.

Cena:

1. dzień

  • sobota: 180 zł
  • niedziela i święta: 170 zł
  • w tygodniu: 160 zł

2. dzień

  • 100 zł

W cenie oferujemy: przywitanie chlebem i solą, napoje gorące bez ograniczeń w postaci barku, owoce (ananas, mandarynka, jabłko), rabaty dla dzieci (do 6 lat – 50%), ogród z placem zabaw, klimatyzacja, dekoracje stołów, barek alkoholowy (alkohol i dodatki własne).

Cena nie zawiera: alkoholu, napojów, ciast, tortu, ciasteczek i cukierków.