Catering

Catering

Menu Cateringowe:

1. Obiad/Kolacja:

1,5 szt/os 70zł/os (5 pozycji do wyboru)  2szt/os 75zł/os (7 pozycji do wyboru)
Mięsa :

  • Rolada śląska
  • Kule faszerowane
  • Udko z kurczaka
  • Pałka z kurczaka
  • De volaille
  • Kotlet schabowy / drobiowy
  • Pieczeń wieprzowa
  • Karczek faszerowany
  • Udziec z indyka
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
  • Schab faszerowany 
  • Schab z pieczarkami
  • Kotlet po szwajcarsku
  • Kotlet po parysku
  • Szaszłyki 
  • Ser panierowany
  • Kotlety warzywne
  • Żeberka wieprzowe
  • Golonko
  • Pierś z kurczaka w migdałach/rodzynkach/kokosie 
    (1 do wyboru)
  • Pstrąg 
  • Łosoś filet
  • Dorsz filet
  • Kiełbasa pieczona z cebulką
  • Filet z kurczaka zapiekany
  • Schab zapiekany z pomidorem i serem

Dodatki: (do wyboru 2 pozycje)

  • Kluski śląskie + sos pieczeniowy
  • Ziemniaki z wody
  • Ziemniaki puree
  • Frytki
  • Bombki paryskie
  • Ziemniaki opiekane
  • Ryż z warzywami

Dodatki warzywne: (do wyboru 3 pozycje)

  • Kapusta czerwona
  • Surówka z białej kapusty
  • Kapusta biała gotowana
  • Kapusta zasmażana
  • Buraczki
  • Warzywa z wody
  • Surówka sezonowa
  • Surówka z marchwi
  • Sałatka z kapusty Pekińskiej
  • Surówka z kapusty kiszonej

2. Zimna Płyta 65zł:/os

  • Patera wędlin, kiełbas i serów,
  • Pasztet pieczony i Pieczeń podawana na zimno z sosem,
  • Marynaty,
  • Tatar z cebulką i ogórkami,
  • Ozorek lub szynka w galarecie,
  • Galaretka wieprzowa i tymbaliki drobiowe,
  • Pomidory i ogórki podawane z mozzarellą,
  • Łosoś wędzony i Patera serów świata,
  • Kulki rybno-mięsne w zalewie octowej,
  • Śledzie i koreczki śledziowe
  • Sałatki – 2 rodzaje do wyboru (brokułowa, gyros, grecka, sałatka sezonowa ze świeżych warzyw),
  • Kanapeczki nadziewane i ciasteczka francuskie z farszem
  • Tortilla nadziewana
  • pieczywo, masło

3. Dodatki

  • Rosół  10zł/os
  • Bogracz  15zł/os
  • Żurek śląski  15zł/os
  • Bigos  15zł/os
  • Flaczki  15zł/os
  • Potrawka z kurczaka.  15zł/os          
  • Barszcz z krokietem  15zł/os
  • Zupa cebulowa  10zł/os
  • Krem Grzybowy 10 zł/os
  • Placek po węgiersku  35zł/szt
  • Patera z frankfuterkami(6szt), nuggetsami(6szt) i sałatką jarzynową  50zł/szt
  • Udko z kaczki/ gęsi/rolada wołowa 18zł/szt
  • Deser Kopa/Tiramisu  60zł/szt




Kontakt:
ul. Księdza Jana Pojdy (obok kościoła)
44-213 Książenice
32 4219526