
Menu Cateringowe:
1. Obiad/Kolacja:
1,5 szt/os 60zł/os (5 pozycji do wyboru) 2szt/os 65zł/os (7 pozycji do wyboru)
Mięsa :
- Rolada śląska
- Kule faszerowane
- Udko z kurczaka
- Pałka z kurczaka
- De volaille
- Kotlet schabowy / drobiowy
- Pieczeń wieprzowa
- Karczek faszerowany
- Udziec z indyka
- Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
- Schab faszerowany
- Schab z pieczarkami
- Kotlet po szwajcarsku
- Kotlet po parysku
- Szaszłyki
- Ser panierowany
- Kotlety warzywne
- Żeberka wieprzowe
- Golonko
- Pierś z kurczaka w migdałach/rodzynkach/kokosie
(1 do wyboru) - Pstrąg
- Łosoś filet
- Dorsz filet
- Kiełbasa pieczona z cebulką
- Filet z kurczaka zapiekany
- Schab zapiekany z pomidorem i serem
Dodatki: (do wyboru 2 pozycje)
- Kluski śląskie + sos pieczeniowy
- Ziemniaki z wody
- Ziemniaki puree
- Frytki
- Bombki paryskie
- Ziemniaki opiekane
- Ryż z warzywami
Dodatki warzywne: (do wyboru 3 pozycje)
- Kapusta czerwona
- Surówka z białej kapusty
- Kapusta biała gotowana
- Kapusta zasmażana
- Buraczki
- Warzywa z wody
- Surówka sezonowa
- Surówka z marchwi
- Sałatka z kapusty Pekińskiej
- Surówka z kapusty kiszonej
2. Zimna Płyta 65zł:/os
- Patera wędlin, kiełbas i serów
- Paszteciki pieczone
- Pieczenie na zimno + sos czosnkowy
- Tatar z cebulą i ogórkami
- Galaretka wieprzowa i z kurczaka
- Pomidory z mozzarellą
- Łosoś wędzony
- Jajka w sosie tatarskim
- Kulki rybne w zalewie
- Tortilla z szynką
- Kanapeczki nadziewane
- Ciasteczka francuskie z farszem
- Śledzie 2 rodzaje
- Sałatki 3 rodzaje
- Pieczywo + masło
3. Dodatki
- Rosół 10zł/os
- Bogracz 15zł/os
- Żurek śląski 15zł/os
- Bigos 15zł/os
- Flaczki 15zł/os
- Potrawka z kurczaka. 15zł/os
- Barszcz z krokietem 15zł/os
- Zupa cebulowa 10zł/os
- Krem Grzybowy 10 zł/os
- Placek po węgiersku 35zł/szt
- Patera z frankfuterkami(6szt), nuggetsami(6szt) i sałatką jarzynową 50zł/szt
- Udko z kaczki/ gęsi/rolada wołowa 18zł/szt
- Deser Kopa/Tiramisu 60zł/szt
Kontakt:
ul. Księdza Jana Pojdy (obok kościoła)
44-213 Książenice
32 4219526